lördag 21 december 2013

God Jul och Gott Nytt År!

God Jul och Gott Nytt År!


Året som gått har kantats av otrolig glädje men också av djupaste sorg och saknad. Den stora glädjen var naturligtvis bröllopet i Sydafrika mellan vår son Marcus och Heidi. Nu har vi fått en sydafrikansk sonhustru som vi är så stolta och glada för.

Den djupa sorg drabbade oss i maj. Dagen innan min 60 årsdag dog vår älskade Jonas endast 24 år gammal. Efter 2 veckor på intensiven orkade inte hans kropp längre. Jag har tidigare skrivit om vår sorg och vill passa på att tacka alla vänner för stöd och uppmuntran. Pengar har strömmat in till minnesfonden för att hjälpa skolungdomar i Afrika med utbildning. Vi har hjälpt 3 elever under året och när jag besökte skolan i Kenya som de uppkallat efter mig så lovade vi att ta ansvar för två begåvade elevers fortsatta skolgång.

Året som gått har bjudit på många nya upplevelser. Självklart att sorgen lagt sin ridå på allt och ibland känns det som det inte funnits någon botten på tårar.

Jag har rest mycket under året. Två grupper har jag hunnit med att ta till Tanzania och Kenya. På den senaste resan hade jag glädjen att under några dagar få ha med Marcus. Deltagarna har varit så uppmuntrande och positiva. I november hade både Anna-Britt och jag glädjen att få deltaga på alignkonferensen i Turkiet tillsammans med deltagare från våra samarbetsländer.


Just som konferensen i Efesus i Turkiet skulle börja så inträffade katastrofen på Filippinerna. Trosgnistans Mission drog genast igång en hjälpinsats och jag åkte sedan ut för att på plats följa arbetet. Jag har aldrig upplevt en sådan total ödeläggelse. Men att kunna bidra med att hjälpa andra har gett oss en kraft i vardagen som gör att vi funnit meningen med livet.


Året har präglats av mycket allvar men lite lekfull blev jag när jag fick återuppleva glädjen av att svepa fram på en motorcykel. I Kenya hade jag motorcykel och körde ofta ute i bushen. Där bilen hade det svårt att ta sig fram där kunde alltid motorcykeln ta sig fram. I slutet av sommaren köpte jag en Honda Cb 500. Jag fick den billigt trots att den såg nästan helt ny ut. Den hade stått stilla flera år men efter att rensat förgasarna så går den nu alldeles utmärkt.


Nu är det jul och julafton firar vi hemma hos oss i år. Saknaden av Jonas är smärtsam men vi har glädjen att ha övriga barn hemma med respektive. Görans familj som vi står så nära i allt delar också julen med oss.

Med vänlig hälsning,

David Duveskog


Inga kommentarer: