lördag 3 april 2010

PÅSK I BETEL

Betelkyrkan hade sin första påskkonferens i kyrkan 1977 då man hyrde denna kyrka av missionsförsamlingen i Alfta. Senare köptes kyrkan av församlingen. 1986 byggdes den om till en modern kyrka som nu rymmer ca 300 personer. Joakim Lundqvist som leder den ekumeniska ungdomsorganisationen Ny Generation talade inför en fullsatt kyrka på långfredagen. 
På ett mycket pedagogiskt sätt berättade han till ett bildspel om vad som sker i massor av skolgrupper i hela landet och hur denna organisation har bildat grupper även i andra länder. 
På långfredagen kväll utgick från ordet VÅGA som han delade in i fyra punkter. Val, Ångest, Gud och Andra. På ett glatt och inspirerande sätt utmanande han lyssnarna att lyssna till Guds röst och våga ta nya intiativ. Han berättade om unga människor som mitt i desperation då man varit på randen av att ta sitt liv mött någon som i sista stund på Herrens maning sträckt ut en hjälpande och kärleksfull hand. I slutet av gudstjänsten fylldes främre delen av kyrkan med ungdomar som sökte Gud.
Konferensen är nu inledd och vi ser fram emot övriga möten.


Inga kommentarer: