tisdag 12 maj 2009

Olycka i Rwanda på väg mot Goma i Kongo
Resan till Congo blev mer dramatisk än man anat. Vännerna John Bulambo och John Mutamba mötte upp i Kigali och resan började tidigt på morgonen. Jag tyckte det gick lite fort i detta land som kallas de 1000 kullarnas land. Jag brukar ofta be dem sakta ner lite men jag satt i baksätet och ville inte lägga mig i för mycket.
Några km från Goma händer det. I en nerförbacke blev farten säkert 100 km och det kom en kraftig kurva. Chauffören misstog sig och kom utanför kanten och fick kast på bilen. Efter flera kast så måste han gjort en hastig manöver och bilen gick rakt över på andra sidan och ut i terrängen och la sig på sidan. Någon meter längre fram var en stor sten som vi undkom.
Först trodde jag chauffören var död. Han svimmade tydligen av någon minut men efter en stund kunde vi alla ta oss ut. Alla lite omskakade. Bulambo blödde lite och alla hade lite ont här och var. Ett par timmar fick vi stå och vänta medan polisen gjorde sin rapport och ny bil kom för att hämta oss. Bilen vände de på och försökte bända ut taket. Tro det eller ej men den tog sig för egen maskin de 10 km till Goma. Chauffören fick ligga på sidan när han körde utan vindruta och sidorutor. Nu väntar spännande program.DD

5 kommentarer:

Lachen sa...

Tack gode Gud att det gick bra!

Anonym sa...

Vilket beskydd David. än en gång får vi tacka Gud för ditt liv,Han är trofast.Vi ber fortsatt för er. Carina & Stefan Sandsgård

Marcus Duveskog sa...

Som bilen ser ut känner jag mig glad att jag fortfarande har en pappa i livet!

Dorthy sa...

Dina 4 äldsta syskon i Nybro är glada över att vi har vår "lillebror" i livet

Anders D sa...

När man ser bilderna förstår man vilken omsorg Gud hade om er. Att kliva ur ett sådant vrak helskinnad är inte skälvklart.
Med önskan om Guds välsignelse i fortsättningen.
Din bror Anders