måndag 28 december 2020


 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR 

2020 från David och Anna-Britt


I år blir det en annorlunda jul för oss. Vi är alla påverkade av pandemin och

 året som ligger bakom så märkligt.


Vi tackar dock Gud att vi fått vara friska. I början av året då vi knappt hört talas om covid 19 så åkte vi med en grupp till Kenya. Fick vara med om härliga upplevelse tillsammans med gruppen. Dock så var det regntid och tyvärr kunde vi inte åka in i Masai Mara och det har aldrig hänt förut.

Men så mycket annat fanns på programmet och vi var med på bibelskolans avlutning då jag fick vara hedersgäst. Vi var ju med som unga och byggde upp denna skola på slutet av 70 talet.

Efter avslutat uppdrag i februari i år kunde Anna-Britt och jag hälsa på i Sydafrika. Anna-Britt åkte före mig tillsammans med Debora så det blev härliga dagar. Vi avslutade allt resande med att stanna till i Nairobi och se Debora och Etiennes farm och nya hus. Jag fick pröva på att rida på en av Debbies hästar.

Andra höjdpunkter under året var födseln av ännu ett barnbarn. Lilla Leia föddes i februari. Eliah 4 år bodde hos oss den natten och han längtade att få höra nyheten. Vi midnatt kom beskedet och Eliah vaknade med nyheten och sa ” detta är den lyckligaste dagen i hela mitt liv”.

Året har sedan bjudit på många härliga dagar vid vår dotter Deboras stuga i Järvsö. Vi är ju förvaltare av detta paradis där också Etienne äger 100 ha skog. I år har jag byggt på en friggebod och flyttat dit en vedeldad bastu. Invigde bastun i november och tog ett bad i det iskalla vattnet. Härligt.

En av årets höjdpunkter var också besöket på Gotland. Johan och Daniella gav mig kungligt välkomnade och visade mig runt både i Visby och andra minnesvärda platser. Mötte också min gamle missionärskamrat Gert Svensson. På hemvägen från Gotland fick jag en inbjudan av Pelle och Ingrid som bor på en egen ö utanför Stockholm. Dom har varit med på några av mina resor och fick en härlig dag med dom. 

I oktober var Göran på möten i Småland och jag hängde på för att vara med mina syskon i Nybro. Man blir som ung på nytt när man får mötas och hade några härliga dagar med en tur över till Öland med storasyster Dorthy.

Sedan inte att förglömma alla TV program vi gjort under året med kanal 10. Vi har sannerligen inte legat på latsidan och trots pandemin kan Trosgnistan redan nu konstatera att givandet nått nya rekordnivåer. Vilket innebär att vi kunnat hjälpa och bistå fler människor i nöd. Så mycket mer finns att berätta men det får räcka. God Jul än en gång.

Med vänlig hälsning,

David och Anna-Britt

Inga kommentarer: