söndag 11 september 2011

Uganda resan -mission accomplished


Så sitter jag nu på tåget på väg mot Bollnäs efter en vecka i Uganda och besök i Kitgum. Uppdraget gällde rehabliteringscentrat som byggs i Kitgum. Jag hade med mig pensionerade lektorn (professorn) Sigvard Herber och missionärsfamiljen Mikael Lundin från Örebro. Centrat har ju dragit ut på tiden och blivit dyrare än beräknat, men nu framskrider arbetet bra och i Afrika måste man alltid ha tidsfaktorn med som en viktig komponent. Håller på att läsa ett par böcker om tiden då rebellerna härjade och kidnappade massor av barn som tvingades att döda. Rebell ledaren Ko
ny tvångrekryterade barnen att gå i första ledet som soldater. Fasansfulla berättelser om att man tvingades vara med och koka människor för att sedan äta deras kött.
Man räknar med att 200.000 barn i området Acholi blivit föräldralösa genom krig och sjukdomar. Trosgnistans center kommer att hjälpa en del som blivit bestulna på sin barndom och många av dessa kan varken läsa eller skriva.

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt att se at du håller bloggen levande verkar som de flesta övergett bloggandet för FB. Verkar som du hade en lyckad resa till hjärtat av Afrika :)

Mr M