onsdag 11 maj 2011

Afrikaresan avslutas


Det har varit en spännande resa i Uganda som nu avslutas. Idag har jag varit i Nairobi och besökt två projekt och i skrivandets stund vilar jag ut hemma hos Debbie ( se bild på hennes hus). Uppdraget denna gång gällde ett rehabiliteringscenter i Kitgum som ligger i norra Uganda.
Centrat är avsett för barn som tvingats i i kriget som pågick i 21 år, men som avslutades för 5 år sedan. Fortfarande har många barn själsliga skador och behöver stöd, hjälp och träning.
Jag fick vara med att inviga detta center. Tyvärr visade det sig att mycket återstår att göra innan de kan ta emot de första barnen. En stor utmaning för Trosgnistan att få klart detta center.
Det har varit tuffa dagar med besök hos myndigheter och uppföljning av redovisning. Har hunnit med att göra en massa andra korta stopp och besök under resan.
Har varit frisk hela tiden och det känns skönt. Enda intermessot var vid själva invigningen just innan jag skulle tala. Det var turbulens i magregionen. Bara ett par mycket trånga lokala utedass som man knappt kom in i. Men har ju bott i Afrika så det fixade sig. Det där med vänsterhanden har jag inte anpassat mig helt till. I övrigt inga detaljer.
Folket fick vänta en stund, men allt gick bra och jag klippte snöret till alla 4 byggnaderna.

Inga kommentarer: