söndag 28 november 2010

Advent i kylslaget och snöigt Bollnäs


Ja så är vi framme vid första advent. Advent som betyder ankomst. Vi firar kungars kung som kom till vår värld. Igår talade jag över en av bibelns svåraste och gåtfullaste böcker. Jobs bok. Det var på lördagsbibelskolan i Betel. Lidandets mysterium, hur går det ihop med en allsmäktig och rättvis Gud? Ingen lätt ekvation. Job fick dock fullständig upprättelse.
Idag har jag talat över kyrkoårets text, dvs. Luk 4, då Jesus kom till Nasarets synagoga. Temat ett Nådens År från Herren.
I övrigt så har det snöat mycket och är rejält kallt, men det lär vara mer snö och elände i hemstaden Nybro. Hoppas på någon kommentar på bloggen för ett klargörande hur läget är just nu.

Bilden är från förra året men så ser det nästan ut nu vid vårt hus.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Ja, nu bor ju inte jag i Nybro men inte så långt därifrån. I Linneryd snöar det varje dag och blåser, vi har nog ca 20 cm snö.

Mijja sa...

Bara 20? I vissa av drivorna (oskottade) ligger det en meter på vår tomt :)

Dorthy sa...

Ja, nog har vi fått snö så det räcker för en hel vinter. Vad som är värre är allt regnande innan snön kom, så marken är mättad med vatten. Blir det snabb snösmältning på det här, så blir probblemen oöverskådliga.
För vår del räknar vi dagarna till att få resa mot sol och värme. Vi hoppas ni möter upp där!

marre sa...

Tack för idag. Som du ser så följer jad er blogg ;)

Hoppas ni får trevligt ikväll.