tisdag 29 december 2009

Julen varar än till påska.....



Så har vi firat jul igen. Marcus flickvän Heidi kom på juldagen och vi firade här hemma med att inviga "nya" övervåningen och matbordet. Vi är nöjda med att bytt ut mattan mot oljat ekgolv. Sedan taket är målat vitt, är det ljust och trevligt.  Macke spelade pajas som tomte och försökte göra en "Göran" med en massa mer eller mindre passande rim. Heidi hoppar nu fram på kryckor efter att försökt sig på Bollebacken i Bollnäs. Det slutade med en bristning vid knäet och det lär bli några veckors konvalens.

torsdag 24 december 2009

Julafton hemma hos Göran och Carin


Ännu en julafton har firats i glädjens tecken. Göran spelade pajas som jultomte och försökte sig på många spontana rim till varje paket. Ibland lyckade han riktigt bra och ibland blev det bara tok, men roligt hade alla.  Kvällen ramades in med julevangelium. Maten otroligt god. Tack Carin.

Kvällen avslutades med en drabbning i ishockeyspelet. Göran och jag stod som vinnare över ungdomarna. Det var ju vår ungdoms hobby så takterna sitter i.

Kolla bilderna på länken: JULEN HEMMA HOS GÖRAN 2009

måndag 21 december 2009

Vinter och Jul



God jul på er kära vänner. Oj , vad jag har skottat. Först hemma och sedan på Trosgnistan. Har just kommit hem från ett vinteräventyr. Det finns en man i Edsbyn som arrangerar slädtur i skogen med en del program med sång vid brasa och jultallrik m.m.. Jag fick följa med personalen från Erikshjälpen.  Visst frös jag en del, det var ju -15 grader och jag borde tagit på varmare kläder, men det var en upplevelse vill jag lova. Imorgon skall jag hämta Marcus i Uppsala och vi skall ta hem hans bil som nu är fixad. Sedan blir det jul. God Jul och Gott Nytt År.

onsdag 9 december 2009

Blommor


Säg det med blommor heter det. I söndags fick vi besök av Carin och Göran. De hade med sig en sådan vacker amaryllis. En advents hälsning. Anna-Britt har ju varit sjuk ett par veckor men är nu på bättringsvägen. Nu ser vi fram emot jul. Tänk vad tiden springer iväg.

lördag 5 december 2009

Söndagskolans avslutning



Stor fest i Betel vid söndagsskolans avslutning. Omväxlande program och besök av en ortodox jude som delade ut bokrullen (biblar) till ett antal barn.

fredag 4 december 2009

Prövningar vi möta få.........


Stackars Debbie som inte kom med flyget på Arlanda. Vi började dagen med att köra ner Marcus bil till hans vän bilmekanikern Mattias. Bilen saknade koppling och det var en utmaning att ta sig dit. Vi åkte in i Gävle och hälsade på Jonas som sedan följde med till Uppsala. Två växlar användes 2 an och 5 an. Men det funkade. Fick starta bilen med växel i och komma igång med startmotorns hjälp.  Sedan träff med Debbie som vi tog till flyget på Arlanda. Hon hade gott om tid. Vi fikade, men jag var lite oroligt. Vore det inte bäst att checka in först????  Väl vid incheckning fick hon veta att Etiopien airline ändrat flygtid och planet gick ifrån henne. Två dagar extra på hotell på Arlanda och så flyger hon ikväll fredag de 4/12.